Historie

Kreds 39 ’s opståen

Kreds 39 startede med at være en del af kreds 6, som dækkede området fra Skibby – Fr.sund – Fr.værk – Hundested – Helsinge – Græsted og Gilleleje. Vi var en del fra den nordlige del af Kreds 6, der mente, at der var for langt at køre for at træne hund i Fr.sund. Vi begyndte at undersøge mulighederne for en alternativ træningsplads i vores del af Kredsen. Heldet var med os, idet “Rie” var sekretær og dartspiller med forvalteren af Melbylejren, så hun formidlede lige kontakten. Vi fik tildelt marinedepotet ude ved den store parkeringsplads. Her fik vi så stor tilslutning til træning, (stadig i Kreds 6 regi), at vi efterhånden følte det var svært at opretholde tilhørsforholdet til Kreds 6. Vi fik en god dialog med bestyrelsen i Kreds 6 og blev enige om at dele kredsen i god forståelse.

Dette var måden hvorpå Kreds 39 blev “født”. Det var økonomisk en svært opstart, idet vi kun fik 2500 kr. med til at opstarte en ny kreds. Alt hvad vi skulle bruge, ærmer, beskyttelsestøj, skjul, springbræt og lignende, blev enten sponsoreret eller lavet af medlemmerne som talte ca. 39 stk. plus dem der var i træning (ikke medlemmer)
Der var virkelig pionerånd dengang. Det var et skønt område at træne hund i. Sporarealer lige ved hånden, ideelt til fiduskonkurrencer, alt var der. Men kravene blev efterhånden skærpet, med faste mål på f.eks. ronderingsbanen og den slags, og da vi skulle slæbe alt materialet fra depotet og ud på banen, blev det svært at træne under disse forhold. Gode råd var dyre, for en ny træningsplads måtte vi have. Vores daværende formand (Paul T. Andersen) tog kontakt til Helsinge Kommune, som efter nogle forhandlinger foreslog os, at vi kunne træne på Stenlandsgården, en gammel æbleplantage. Vi tog imod tilbuddet, og her fik vi igen brug for pionerånden. Der skulle etableres træningsbane og klubhuset som var en gammel kostald skulle også laves i stand med støbning af gulve og ordne vægge samt isoleres, dog satte Kommunen thermovinduer i. Da vi havde etableret banen med “søen”, kom Rottweilerklubben til. Da pladsen blev lidt trang måtte vi etablere en bane mere, blot vi bekostede den selv. Der var rigtig mange æbletræer der skulle graves op, der skulle planeres og såes græs. Da alt var på plads kunne vi sætte skærme og deslige op. Det tog lang tid, men vi fik også en af de bedste træningsbaner i Nordsjælland. Desværre fandt Kommunen ud af, at de skulle bruge området til udstykning af byggegrunde, så år 2002 blev vort skæbneår. Vi blev henvist til træningsbanen hvor LOF går, hvilket vi med formålsparagrafen in mende ikke kunne nøjes med. Mange af klubbens medlemmer fandt andre ‘græsgange’ og de tilbageblevne medlemmer levede nogle år uden rigtigt at have et sted til aktivt at dyrke interessen for træning og samvær med deres hunde. Så fik vi træningspladsen ved teglværket i Mårum stillet til rådighed. Efter en del år med en del arbejde, til at få dette til at blive en rigtig træningsplads, er vi endelig kommet på plads
Det er efterhånden blevet så godt med tre flotte træningsbaner, at vi nu har mulighed for at tilbyde endnu bedre træningstilbud til nye og gamle medlemmer.
Vores trænere har mange års erfaring med både A.- B. og C. arbejde (spor, lydighed og bid), en erfaring der gør, at man er sikker på at modtage en kvalificeret og seriøs træning. De fleste hundeejere nøjes med A. og B. arbejdet.
Schæferklubbens formål er at arbejde for en stadig forbedring af schæferhunden samt udbrede kendskabet til schæferhunden som familie- og brugshund. Det er også Kreds 39’s mål til næste år at tage på træningsture ud i det offentlige rum for at vise, hvordan man træner og hvor sjovt samspillet mellem hund og menneske kan være.

Træningspladsen i Mårum deles med Rottweiler- og Dobermanklubben, men andre hundeklubber ‘med et formål’ har også mulighed for at booke sig ind.